Sammenlign de bedste lån

Sammenlign de bedste lån og find det allerbedste. Vælg fra listerne over nye lån og lån penge til netop det, du går og ønsker dig lige nu

Sammenlign de bedste lån og find frem til det lån, der passer dig allerbedst. Når du har brug for at låne penge hurtigt, er det nemt at tjekke listerne over de bedste lån online. Du kan ansøge nemt og få svar næsten med det samme, dog afhænger svartiden blandt andet af hvor stort et lån, du ansøger om. For mindre forbrugslån kan du i nogle tilfælde have pengene samme dag, for lidt større lån går der typisk et par dage.

Sammenlign de bedste lån på markedet

Uanset hvor stort et beløb, du er interesseret i at låne, bør du være omhyggelig med at sammenligne og vurdere de forskellige lånetilbud. Udbydere af forbrugslån har ofte ret forskellige tilbud med varierende vilkår og priser. Der er ingen grund til at tage det første lån, du støder på i din søgning, og så måske risikere at betale langt mere for lånet end nødvendigt. Sammenlign de bedste lån og vælg det allerbedste.

Send ansøgninger til en håndfuld udbydere

Det er vigtigt, at du sammenligner en håndfuld udvalgte lånetilbud, så du kan finde et godt lån til netop dig. Det er ikke bindende at sende låneansøgninger, så du bør sende ansøgninger til mindst en 3-4 stykker for at have noget at sammenligne. Din metode bør derfor være, at du først tjekker online og vælger blandt de mange tilbud. Du sammenligner de bedste tilbud umiddelbart, og så sender du ansøgninger til 3-4 af dem.

Krav for at kunne søge om lån

Når du ansøger om hurtige forbrugslån, også kaldet kviklån, er der nogle grundlæggende krav, som du skal opfylde for at kunne optage lånet. Du skal være fyldt 18 år, nogle steder er aldersgrænsen 21 år. Du skal være dansk statsboger, være tilmeldt folkeregisteret i Danmark og have fast bopæl i landet. Dette skyldes blandt andet, at du skal have Nem-ID for at kunne underskrive lånekontrakten digitalt.

Tjek især ÅOP

Men først sender du dine ansøgninger til den håndfuld låneudbydere, du har udvalgt som de umiddelbart bedste. Når du tjekker låneudbydernes hjemmesider, vil du som regel kunne benytte en her. Her kan du indtaste lånebeløbet – altså hvor meget, du ønsker at låne – og lånets løbetid (hvor lang tid, du skal afdrage på lånet) samt ydelsen (hvor store afdrag, du skal betale). Når dette er indtastet, kan du se et foreløbigt bud på, hvad det vil koste dig at låne pengene. Det vigtigste her er det, der hedder ÅOP.

Det reelle billede af omkostningerne

ÅOP er forkortelsen for Årlige Omkostninger i Procent, og selvom du ikke skal bruge et år på at betale lånet tilbage, kan du stadig benytte ÅOP til at få et reelt billede af omkostningerne for dig i forbindelse med at optage lånet. Det er derfor ikke nok for eksempel at sammenligne gebyrer eller renter mellem de forskellige låneudbydere. Det er det samlede billede, der tæller, og det får du via ÅOP.

Din kreditværdighed

Men dernæst er der den detalje, at din låneansøgning jo skal behandles af låneudbyderen, og det drejer sig først og fremmest om at tjekke din kreditværdighed. Derfor kan der godt ske det, at låneudbyderen justerer på lånets løbetid, ydelse og dermed også på ÅOP i det endelig lånetilbud, du får tilsendt.

Sammenlign omkostninger men også andre fordele

Når det gode råd derfor lyder: Sammenlign de bedste lån, så er det derfor egentlig de forskellige lånetilbud, du får tilsendt i e-mails, du skal sammenligne. I de tilsendte lånetilbud kan du helt nøgternt sammenligne hvert tilbud, du kan sammenligne omkostninger og andre vilkår. For eksempel er der en del låneudbydere, der giver ret meget fleksibilitet, så du blandt andet kan få afdragsfri måneder og den slags fordele.