Akassen var en god beslutning

For ikke så længe siden blev det sted, hvor jeg tjente mine penge tvunget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod derfor uden varsel uden forudsigelig løn.

Det hele var vildt fortvivlende. Jeg har aldrig nogensinde været uden fast arbejde. Heldigvis har jeg hele tiden været medlem af a-kasse. Det blev min redning, da jeg uden varsel blev jobsøgende.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at det ikke var nødvendigt at betale til akasse. Jeg har jo aldrig været
uden arbejde i fortiden, men gudskelov var jeg moden nok til at forblive medlem.

Da jeg til min store overraskelse var uden arbejde var det uden diskussion en stor hjælp.

A-kassen assisterede med at finde hoved og hale i det med økonomi og de mange regler, ligesom de hjalp med at kigge efter tænkelige arbejdsmuligheder, udforme ansøgninger og CV. Det var faktisk rimeligt let.

Det er svært at finde job i mit arbejdsområde. På baggrund af det var jeg forberedt på, at jeg skulle være ledig i en længere periode. Økonomisk ville det være stramt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som en del af en akasse. Derfor var jeg forsikret økonomisk. Dagpenge er ikke svarende til en solid løn, men jeg skal ikke af med huset, og jeg har råd til mad. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg absolut lettet over.

Der er jo mange akasser, og det vigtigste for mig er, at den der skulle hjælpe mig er relevant for mit fag. A-kassen skal endvidere fremstå til at regne med. Glædeligvis følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg gik en håndfuld indledende besøg hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var desuden mulighed for at tilmelde sig til lærerige undervisning, som gjorde at jeg blev en del mere oplyst om for eksempel dagpengeudbetaling.

På et tidspunkt blev jeg kontaktet af FTF A-kasse, som fortalte, at a kassen havde et muligt job til mig. Jeg var glad.

Kort tid efter var jeg til jobsamtale på stedet. Jobsamtalen gik over al forventning, og nogle dage efter oplyste de mig om, at jeg havde fået arbejde.

Jeg nåede at være uden arbejde i to måneder, og det er en lettelse, at jeg i dag kan møde på arbejde hver dag. Jeg er henrykt for mine nye arbejdsopgaver.
Det er anstrengende at være arbejdsløs, og det er essentielt at modtage den mest kompetente hjælp.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min a-kasse.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse blev på mange måder min overlevelse finansielt. Derfor var jeg forsikret økonomisk, og jeg var aldrig tvunget til at sælge de objekter, jeg elsker allermest.